faq εκτύπωση
 • Πως μπορώ να ξέρω αν θα τυπωθεί σωστά το έντυπό μου;

  Οι εξελίξεις στο χώρο της τυπογραφίας, με την είσοδο της τεχνολογίας, είναι ραγδαίες και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για την ποιότητα των εντύπων που παράγονται. Ξεχάστε την εποχή όπου η ποιότητα των εντύπων που είχατε παραγγείλει δεν ανταποκρινόταν στα χρήματα που είχατε πληρώσει.
  Στα περισσότερα τυπογραφεία υπάρχουν πλέον σύγχρονες εκτυπωτικές μονάδες που καλύπτουν και τις πιο απαιτητικές εργασίες. Η εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού όμως, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για μια ικανοποιητική παραγωγή και αυτό γιατί η ροή των εργασιών που χρειάζονται μέχρι να ολοκληρωθεί ένα έντυπο (επιλογή και έλεγχος χαρτιού, εκτύπωση, πλαστικοποιήσεις, βιβλιοδεσία κ.α.) απαιτεί τον έλεγχο από τεχνίτες εξειδικευμένους, ώστε το τελικό προϊόν να είναι αυτό που έχει σχεδιαστεί να είναι.
  Οι επαγγελματίες γραφίστες που αναλαμβάνουν το δημιουργικό των εντύπων, με το τέλος του σχεδιασμού, σας δίνουν ένα χρωματικό δοκίμιο της εργασίας. Αυτό το δοκίμιο είναι ο οδηγός του τυπογράφου και οι αποκλίσεις που μπορεί να υπάρξουν θα είναι ελάχιστες.

 • Tί άλλα είδη εκτύπωσης υπάρχουν;

  Μεταξοτυπίες
  Μέθοδος εκτύπωσης πάνω σε υλικά εκτός από χαρτί. Αυτά μπορεί να είναι αντικείμενα με διαφορετικά σχήματα, όπως τασάκια, αναπτήρες, στυλό, μπλούζες αλλά και πλαστικές κάρτες PVC ή πλαστικό αυτοκόλλητο. Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεταξοτυπίας είναι η μεγάλη ανθεκτικότητα των χρωμάτων στον χρόνο. Συχνές εφαρμογές μεταξοτυπίας θα βρείτε τόσο στα επιχειρηματικά δώρα όσο και στις επιγραφές και στις βιτρίνες των καταστημάτων.

  Xρυσοτυπίες

  Φλεξογραφίες

 • Τι χαρτί να επιλέξω;

  Η επιλογή του χαρτιού εξαρτάται από το είδος του εντύπου που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Ανάλογα με τη χρήση του εντύπου θα επιλέξουμε και τον κατάλληλο τύπο. Σε έντυπα που χρειάζεται να σημειώνουμε ή προορίζονται μόνο για ανάγνωση χρησιμοποιούμε χαρτιά γραφής, στα δε διαφημιστικά έντυπα χαρτιά με επιστρώσεις, ματ ή γυαλιστερά, τα οποία παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα εκτύπωσης.
  Αν εκτυπώσουμε το ίδιο θέμα σε ανόμοια χαρτιά το αποτέλεσμα θα έναι εντελώς διαφορετικό.
  Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η ποιότητα του χαρτιού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα τόσο σε οπτικό επίπεδο όσο και στην αίσθηση που μένει στον καταναλωτή από την υφή του, το βάρος, τα χρώματά του.

 • Τι είναι η τετραχρωμία;

  Είναι ο συνδυασμός τεσσάρων βασικών χρωμάτων CMYK που χρησιμοποιεί η τυπογραφία (μαύρο, κυανό, κίτρινο, ματζέντα) για να μπορέσει να αποτυπώσει τα εκατομμύρια χρώματα που υπάρχουν γύρω μας. Όλα τα έντυπα με φωτογραφίες που βλέπετε γύρω σας, είναι τυπωμένα με αυτή τη μέθοδο. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεται ότι δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε όλα τις αποχρώσεις και έτσι σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά χρώματα.

 • Τι είναι τα χρώματα Pantone;

  Είναι μια οικογένεια χρωμάτων τα οποία δεν μπορούν να αποτυπωθούν με τη μέθοδο της τετραχρωμίας. Συνήθως χρώματα Pantone βρίσκουμε στα λογότυπα των εταιρειών, για να έχουμε πιστότητα χρώματος.

 • Γιατί το έντυπο που παρέλαβα δεν είναι ίδιο με αυτό που βλέπω στην οθόνη μου;

  Δεν φταίει η εκτύπωση. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι μόνο οι επαγγελματικές οθόνες μπορούν να δείξουν σωστά χρώματα.  Αυτό που βλέπετε εσείς στη δικιά σας οθόνη απέχει πολύ από την πραγματική εικόνα.


Ψηφιακή βιβλιοθήκη

Ψηφιακη Bιβλιοθηκη

Aδειάστε τη βιβλιοθήκη σας...
Kρατείστε τη γνώση...
Έποψις εμφακελώσεις προσωποποιήσεις

ΠPOΣΩΠOΠOIHΣEIΣ - EMΦAKEΛΩΣEIΣ

με ασφάλεια και υπευθυνότητα
Έποψις Oδηγός Λογοτύπου

Oδηγoς Eφαρμογων Λογοτυπου

Corporation Guide