Frequently Asking Questions
 • Γιατί να δημιουργήσω μία ιστοσελίδα;

  - Γιατί είναι ο πιο οικονομικός τρόπος διαφήμισης με ελάχιστο ετήσιο κόστος.- Επειδή έχετε “ανοικτά” την επιχείρησή σας 24 ώρες το 24ωρο.

  - Επειδή μπορείτε να "δώσετε" τις πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας χωρίς να είστε εκεί.

  - Γιατί μπορείτε να γνωστοποιήσετε τις υπηρεσίες σας στο κοινό με ελάχιστο κόστος.

  - Γιατί το νέο καταναλωτικό κοινό χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για τις συναλλαγές του (42% του πληθυσμού της Eλλάδας έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο).

  - Γιατί προσεγγίζεται νεαρούς καταναλωτές. H μεγαλύτερη ομάδα χρηστών του διαδικτύου είναι μεταξύ 25-34 ετών.

 • Ποιά είναι τα οφέλη;

  Τα οφέλη από την επέκταση της εταιρείας σας στη σύγχρονη διαδικτυακή αγορά, είναι:

  - η γνωστοποίηση της σε μεγαλύτερο κοινό όπου και αν βρίσκεται,

  - η διεύρυνση του πελατολογίου,

  - η αύξηση των πωλήσεων σας.

  - το πλέον αποδοτικό όφελος όμως είναι ότι η ιστοσελίδα αποτελεί ένα “εργαλείο” ανάπτυξης με πολύ χαμηλό κόστος και με απεριόριστες προσαρμογές. Φανταστείτε ότι μπορείτε να ενημερώνετε τους υπάρχοντες ή τους υποψήφιους πελάτες για τα νέα προϊόντα σας χωρίς ταχυδρομικά έξοδα με επαναλαμβανόμενα μηνύματα, (mail marketing) σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 • Πως πρέπει να ξεκινήσω. Ποιές είναι οι υποχρεώσεις μου;

  Oι ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν και ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για την κατανόησή τους:
  (Όλα τα βήματα που χρειάζονται γίνονται από εμάς)

  1. Κατοχύρωση ονόματος (Domain name)
   Το πρώτο βήμα είναι η αγορά ενός ή περισσοτέρων Domain names, με το οποίο θα σας βρίσκουν στο διαδίκτυο. Τα Domain names τα νοικιάζουμε για 2 χρόνια και δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε εφάπαξ. Λίγο πριν την λήξη ανανεώνουμε την ενοικίαση ενός Domain Name για τα επόμενα 2 χρόνια. Eαν δεν πραγματοποιήσουμε ανανέωση, μετά από 15 μέρες από την λήξη, το Domain name είναι ελεύθερο για ενοικίαση από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
  2. Aγορά χώρου για την φιλοξενία (Web Hosting)
   Όπως και στην πραγματική οικονομία χρειαζόμαστε ένα χώρο για να αποθηκεύσουμε τα προϊόντα μας το ίδιο συμβάινει και στο διαδίκτυο. Φανταστείτε λοιπόν ότι χρειαζόμαστε μια αποθήκη (server) για να αποθηκεύσουμε τα προϊόντα μας, τα δεδομένα μας, όπου θα είναι ασφαλή. Το κόστος αυτό είναι ετήσιο και ανάλογα με τους χώρους που χρειαζόμαστε διαμορφώνεται και η τιμή του.
  3. Κατασκευή της Ιστοσελίδας
   Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να μας εκθέσετε τις σκέψεις σας. Eμείς θα αναλάβουμε την υλοποίηση τους.
 • Θα εμφανίζομαι πρώτος στο διαδίκτυο;

  Όχι άμεσα. Αν κάποιος σας βεβαιώσει για το αντίθετο να είστε επιφυλακτικοί. (Eκτός και αν χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα προγράμματα πληρωμένων καταχωρήσεων των μηχανών αναζήτησης).
  Η διαδικασία εμφάνισης του ονόματός σας στις μηχανές αναζήτησης, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν.
  Η προώθηση ιστοσελίδων SEO (Search Engine Optimization) είναι μια απαραίτητη διαδικασία που σχετίζεται με τον τρόπος κατασκευής της ιστοσελίδας όσο και με την καταχώρηση του ιστότοπού σας από την Έποψη σε διάφορες μηχανές αναζήτησης, επαγγελματικούς καταλόγους όπου υπάρχει ενδιαφέρον. Έτσι σταδιακά θα προωθηθείτε στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.

 • Γιατί είναι απαραίτητο το SEO;

  Εξαιτίας του ανταγωνισμού. Οι εταιρίες που θέλουν να προβληθούν πληθαίνουν, και όλες κυνηγούν τις πρώτες θέσεις στις ιστοσελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το SEO είναι μια διαρκής προσπάθεια για τη εδραίωση της ιστοσελίδας σε υψηλές θέσεις. Σήμερα μπορεί να είστε πρώτος, αύριο κάποιος θα σας έχει ξεπεράσει. Φροντίστε λοιπόν να διατηρείτε την ιστοσελίδα σας ”ζωντανή” εμπλουτίζοντάς της με νέες πληροφορίες σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 • Tί είναι οι Mηχανές Aναζήτησης;

  Η μηχανή αναζήτησης είναι μια εφαρμογή που βοηθά την εύρεση ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο. Ο χρήστης πληκτρολογεί διάφορες λέξεις-κλειδιά για να μπορέσει να αναζητήσει τις πληροφορίες που θέλει μέσα στην πληθώρα των δεδομένων του Διαδικτύου.
  Η μηχανή αναζήτησης θα δημιουργήσει μια λίστα από ιστοσελίδες που προσεγγίζουν περισσότερο τις λέξεις-κλειδιά που δόθηκαν για αναζήτηση από το χρήστη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οι Μηχανές Αναζήτησης δεν «ψάχνουν» στην πραγματικότητα όλο τον Παγκόσμιο Ιστό (www). Κάθε τέτοια Μηχανή ψάχνει στη βάση δεδομένων που υπάρχουν στους servers της. Ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζονται τα αποτελέσματα αυτά, αλλά και η ταξινόμησή τους στη λίστα, διαφέρει από Μηχανή σε Μηχανή. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι δυνατό:

  1. να ακολουθούν κάποιον αλγόριθμο ταξινόμησης προκειμένου να εξαχθεί η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν στη λίστα
  2. να τοποθετούνται τυχαία στη λίστα
  3. να τοποθετούνται ανάλογα με τα χρήματα που πληρώνει ο ιδιοκτήτης του κάθε δικτυακού τόπου στην εταιρία της Μηχανής Αναζήτησης ειδικά για να τοποθετηθεί η ιστοσελίδα του σε καλύτερη σειρά στη λίστα.
  4. να χρησιμοποιείται συνδυασμός των παραπάνω μεθόδων, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

  Μερικές από τις πιο γνωστές μηχανές αναζήτησης είναι η Google, το Yahoo, το msn κ.α.


search engine optimization

Search Engine Optimization

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης
Eποψις ιστοσελίδες

Aναπτυξτε την επιχειρηση σας

με το χαμηλότερο ετήσιο κόστος διαφήμισης
spotlight

e-mail marketing

Eπιχειρηματικό εργαλείο πρώτης γραμμής